FTN podporuje a pomáhá ukrajinským lidem!

22.04.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) se od začátku války na Ukrajině zapojila do podpory ukrajinských uprchlíků. Díky štědrému sponzorovi nemocnice poskytla ubytování několika rodinám a příbuzným našich ukrajinských zdravotníků, a to ve svých ubytovacích kapacitách. Zaměstnanci FTN uspořádali vlastní veřejnou sbírku na podporu Ukrajiny, ve které se podařilo vybrat neuvěřitelných 500 tisíc korun. Tato částka byla zaslána na humanitární účet ukrajinského velvyslanectví v ČR. Další významnou zaměstnaneckou sbírku uspořádali také zdravotníci z Interní kliniky 3. LF UK, která patří mezi největší pracoviště ve FTN. Díky jejich iniciativě se podařilo vybrat přes 145 tisíc korun. Podpora ukrajinským zdravotníkům z FTN a jejich blízkým probíhá i na celé řadě dalších pracovišť nemocnice, a to ve formě materiální, potravinové či pomoci při ubytování. Ve FTN pracuje přes 100 ukrajinských zdravotníků a dalšího technického personálu.

Velká část z této sbírky byla zaslána na transparentní účty Člověka v tísni, Českého červeného kříže a 30 tisíc korun rovněž na účet ukrajinské ambasády v Praze. Finanční prostředky byly použity i na pořízení zdravotnického materiálu či léků pro ukrajinskou nemocnici ve městě Vinnycja nebo na nákup školních potřeb a dětského oblečení a další materiální či potravinovou pomoc. Celkem 15 tisíc korun bylo použito na nákup potřebných neprůstřelných vest pro Ukrajinu a další prostředky jsou ještě k dispozici pro řešení aktuální pomoci ukrajinských zdravotníků ve FTN a jejich rodin, které uprchly do ČR před válkou na Ukrajině. Ve FTN byla také vyvěšena ukrajinská vlajka jako symbolické vyjádření podpory a solidarity Ukrajině!

Ve FTN působí i několik tzv. UA POINTŮ, a to pro dospělé, děti a ženy, kterým nabízíme zdravotní péči v rámci Gynekologicko-porodnického oddělení. V rámci naší Pediatrické kliniky 1. LF UK poskytujeme ukrajinským dětem ambulantní péči, která se zaměřuje i na prevenci a také na očkování proti běžným dětským nemocem.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.