Thomayerova nemocnice ožila masopustním veselím

21.02.2020

Thomayerova nemocnice ožila masopustním veselím. Druhý únorový čtvrtek zaměstnanci nemocnice oslavili svátkem hojnosti, humoru a dobré zábavy. Centrum podpůrné péče v TN pro ně a jejich rodiny totiž připravilo bohatý program u příležitosti oslav tzv. MASOPUSTU, který představuje období hodování a veselí, i když ho v běžném kalendáři nenajdeme.

Masopustní období začíná tradičně po svátku Tří králů a trvá až do začátku postní doby, kdy poté končí tzv. Popeleční středou, která v letošním roce vychází na 26. února. Té však předchází tzv. „tučný“ čtvrtek, masopustní neděle a úterý. A právě v únorový čtvrtek se konal v TN již II. ročník masopustního plesu.

Hudební zábavu si vzala na starosti kapela Hvězdný prach, která všem zpříjemňovala atmosféru muzikou českého, ale i zahraničního žánru. Pro ty, kteří mají rádi tanec a pohyb s ním spojený, byla připravena taneční miniškolka a všichni měli možnost se naučit stylu makareny či dalším exotických tancům. K dobré plesové zábavě patří i soutěže a součástí programu byly hned dvě. Jedna byla určena pro taneční páry, které měly za úkol tančit s nafouknutými balónky na šňůrce. Tu měly upevněnou mezi svými čely a cílem bylo vydržet na tanečním parketu co nejdéle.

Druhá soutěž byla určena pro jednotlivce a jednalo se tradičně o soutěž o nejlepší masopustní masku. A kdo v ní vyhrál? Nejlepší maskou večera se stala maska „bába“, druhým nejlepším převlekem byla maska zvaná „koronavirus“ a na třetím místě se umístila maska „čarodějka“. Do soutěže se však přihlásila celá řada dalších vtipných a nápaditých masek typu: postava ze známého amerického filmu „TO“, černá dáma, masopustní klaun či královský šašek, víla nebo šenkýř atd.

V závěru plesu došlo také k losování tomboly. Losovalo se mnoho výher a lidé si mohli odnést např. mobilní telefony, knihy, kosmetiku, uzeniny, drobné dekorace, puzzle, různé pamlsky či vstupenku na Mezinárodní veletrh cestovního ruchu a mnoho dalšího. Celým večerem provázel moderátor a tiskový mluvčí TN Petr Sulek, a to v převleku za amerického špióna.

Vedení TN chce poděkovat Centru podpůrné péče za zorganizování masopustního plesu. Poděkování patří rovněž personálu jídelny, který měl na starosti občerstvení a všem ostatním, kteří se spolupodíleli na organizaci oslavy masopustu a pořízení věcných darů do tomboly.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.