Napsali o nás: Reportáž z TN o nedostatku zdravotníků, počtu Covid+ pacientů a jejich péči (ČT)

27.10.2020

Reportáž ČT o aktuální situaci v TN v souvislosti s nedostatkem zdravotníků, počty a péčí o pacienty s onemocněním covid-19 a nové covid JIP, která dosud fungovala pro potřeby Oddělení hrudní chirurgie. O tom, jak náročná je práce zdravotních sester v novém režimu, co vše musí zvládnout v péči o přibývající covid+ pacienty atp. poskytla rozhovor Simona Slaná, DiS., staniční sestra uvedeného pracoviště. Tématem byl také nedostatek zdravotního personálu. Dlouhodobě chybí v TN více než 80 zdravotních sester a sanitářů. Kromě toho je více než 80 zdravotníků v domácí izolaci a počet hospitalizovaných pozitivních pacientů je 127 (stav k 23.10.).

V reportáži mluvila i MUDr. Alice Tašková, MBA, primářka Odd. hrudní chirurgie o spolupráci s ostatními pracovišti v rámci péče o pozitivní pacienty. Kromě lékařů a zdravotních sester z plicní kliniky, to jsou také revmatologové, rehabilitační sestry a chirurgové, kteří pravidelně docházejí na novou covid JIP a pomáhají tamnímu personálu. O uvolňování dalších nových lůžek pro covid+ pacienty a například o problému s vyléčenými staršími pacienty, které se nedaří ze sociálních důvodů umístit zpět do zařízení sociálních služeb hovořil  doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel Thomayerovy nemocnice.

VÍCE v reportáži ČT

Hledáme mediky: více na webu TN

Hledáme zdravotníky: více na webu TN

Zdroj: ČT
Datum reportáže: 23. 10. 2020
Autor: ČT

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.