VEDENÍ FTN PODĚKOVALO DOBROVOLNÍKŮM ZA JEJICH SPOLUPRÁCI V ROCE 2022

04.01.2023

Vedení FTN se po delší přestávce z důvodu covidové pandemie opět setkalo s dobrovolníky v místní kapli sv. Václava, aby jim poděkovalo za jejich spolupráci, energii a aktivity realizované v roce 2022 v rámci dobrovolnického programu. Ten ve FTN probíhá prakticky již od roku 2005 a patří mezi nejdéle fungující programy zaměřené na dobrovolnictví ve státních zdravotnických zařízeních.  K tradičnímu setkání došlo za účasti ředitele nemocnice doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc. a rovněž náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání Mgr. Jaroslavy Mrkvičkové, MBA a dalších.

„Chtěl bych velice poděkovat všem dobrovolníkům za jejich spolupráci a veškeré aktivity, které v naší nemocnici pro pacienty a naše zaměstnance v loňském roce realizovali. Vaše práce je potřebná a důležitá. Jsem velice rád, že vás je čím dál více, a to i v dnešní složité době. Ještě jednou vám všem upřímně děkuji,“ poděkoval ředitel FTN Zdeněk Beneš.

Za pacienty do nemocnice pravidelně dochází několik desítek dobrovolníků na jednu až dvě hodiny, aby jim zkrátili a zpříjemnili čas strávený mimo jejich domov. Což je velice důležité pro jejich celkovou rekonvalescenci. Kromě toho jsou to také firemní dobrovolníci, kteří dlouhodobě spolupracují s Centrem podpůrné péče ve FTN (Centrum) a podílejí se na nejrůznějších prospěšných aktivitách zaměřených například na zvelebování pracovního prostředí zdravotníků či areálu nemocnice. Poděkování patřilo také zdravotnického personálu, který spolupracuje s Centrem při mimopracovních aktivitách zaměřených mj. na pacienty. Těm všem poděkovala vedoucí Centra Mgr. Romana Hrabáková a slova díků patřila i donátorům a všem ostatním podporovatelům. Všichni dobrovolníci dostali růži a ti nejvíce aktivní též ocenění ve formě keramického ANDĚLA.


Centrum podpůrné péče působí ve FTN řadu let a má na starosti dobrovolnický program. V roce 2008 se stalo jedním z oddělení nemocnice a zároveň prvním takovým centrem v ČR. Jeho posláním je zajištění dostupné psychosociální podpory pro pacienty, jejich příbuzné i zdravotnický personál nemocnice. Pod jednou „střechou“ propojuje aktivity dobrovolníků, činnosti herních terapeutů a nemocničního duchovního. Spolupracuje s dalšími podobně orientovanými organizacemi, s komerčními společnostmi a dárci. A právě dobrovolníkům a podporovatelům patřil slavnostní den, kdy jim vedení nemocnice společně s Centrem poděkovalo za jejich dobrovolnickou činnost a aktivity, které v roce 2022 vykonali pro pacienty, a nejen pro ně.

DĚKUJEME!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.