Ve FTN bylo naočkováno už více než 160 tis. lidí a přes 4000 dětí od 12 let!

13.09.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bylo naočkováno už více než 160 tisíc lidí a k tomu přes 4000 dětí od 12 do 15 let. Očkovat proti nemoci Covid-19 se ve FTN začalo na konci prosince minulého roku, a to v prostorách nového očkovacího centra v pavilonu F. Nejdříve přišli na řadu zdravotníci a k dnešnímu dni je většina z nich plně naočkována. Před očkováním bylo ve FTN až 250 zdravotníků v domácí izolaci kvůli koronavirové infekci. Díky očkování počty nemocných zdravotníků začaly rychle klesat, a to až na nulovou úroveň. Efekt očkování se tak v praxi jednoznačně projevil.

Tak přijďte k nám do FTN a nechte se naočkovat! Jde to už i bez registrace!

Nyní se FTN připravuje na očkování III. dávkou, a to i nadále vakcínou od společnosti Pfizer/BionTech. Očkování třetí dávkou by mělo začít od 20. září a doporučuje se především lidem starším 60 let, rizikovým pacientům, zdravotníkům a samozřejmě i ostatním lidem. Doba uplynutí od II. dávky očkování však musí být nejméně 8 měsíců! Musí tedy být splněna podmínka ukončeného očkování proti nemoci Covid-19.

Od 1. července letošního roku bylo ve FTN zahájeno očkování dětí ve věku od 12 do 15 let. Během dvou měsíců se tak podařilo naočkovat přes 4000 dětí uvedené věkové skupiny. Očkovací centrum nemocnice denně naočkuje v průměru až 150 dětí od 12 let. Více informací o očkování dětí ve FTN je možné najít na webu ZDE.

Více INFO o očkování ve FTN najdete ZDE

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.