Rekonstrukce Kliniky dětské chirurgie a traumatologie ve FTN je v plném proudu, a to díky EU dotacím!

01.10.2022

Díky dotačnímu programu REACT-EU začala před časem kompletní rekonstrukce Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK (KDCHT) ve FTN.  Nyní se projekt s názvem „Zvýšení bezpečnosti a kvality chirurgických výkonů realizovaných ve Fakultní Thomayerově nemocnici s r.č. CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_121/0016367“ blíží ke zdárnému konci a brzy bude možné otevřít nově zrekonstruovanou a vybavenou lůžkovou část dětské chirurgie a traumatologie.

Dlouho očekávaná a tolik potřebná rekonstrukce kliniky, která zahrnuje i Centrum dětské traumatologie, se tak pomalu chýlí ke svému závěru. Díky ní došlo ke kompletní přestavbě lůžkového oddělení kliniky vč. ODIM-JIP (Odd. dětské intenzivní medicíny), zázemí pro zdravotníky, inspekcí či nového výtahu atd. Nově byl také vytvořen prostor pro dětský koutek coby oddechové místo pro dětské pacienty. Pokoje pacientů budou mít například nově i své vlastní a moderní sociální zařízení (WC, sprchy, koupelny). Celé oddělení prošlo výraznou změnou i po vizuální stránce. Pokoje pacientů, společné chodby, toalety, pracovny zdravotníků a zázemí pro ně dostali zbrusu nový kabát v podobě vkusných barevných zdí, nových podlah, pestrých obkladů, úsporného osvětlení a moderního pracovního nábytku či ostatního vybavení atd. Díky této náročné rekonstrukci dojde ke zvýšení celkového komfortu pro dětské pacienty a jejich doprovod, ale i pro samotné zdravotníky a ostatní personál kliniky.

Na Klinice dětské chirurgie a traumatologie je ročně ošetřeno v průměru 50 tisíc dětských pacientů. Přibližně 3400 dětí ročně je v průměru na klinice hospitalizováno a více než 2500 také operováno.

VÍCE o REACT-EU

VÍCE o klinice

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.