Počet porodů ve FTN se v roce 2022 zvýšil na 2190. Nejvíce za poslední čtyři roky!

24.02.2023

Počet porodů ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se v roce 2022 zvýšil na 2190 a jedná se o nejvyšší počet za poslední čtyři roky. Vyšší počet porodů byl ve FTN naposledy v roce 2018, kdy se podařilo realizovat celkem 2358 porodů. Avšak vůbec nejvyšší počet porodů v novodobé historii naší porodnice se podařilo uskutečnit v roce 2013, kdy šlo celkem o 2562 porodů. Zajímavé jsou také statistiky počtu porodů dvojčat. Nejvíce se jich narodilo v roce 2014, kdy na svět přišlo celkem 58 dvojčat a nejméně jich bylo v roce 2022. Celkem se v loňském roce narodilo 13 dvojčat. Více se dočtete v přiložené statistice.

Naše Gynekologicko-porodnické oddělení nabízí budoucím maminkám pohodlné a moderní porodní pokoje domácího typu s vlastním sociálním zařízením, vkusně vybavenou kuchyňkou i relaxačním místem pro budoucí tatínky. Komfort a individuální přístup se tak stal zcela standardem. Každý porodní pokoj má relaxační kout, který nabízí kromě ledničky rovněž i kávovar od spol. Nestlé, mikrovlnou troubu, TV či pohodlnou sedací soupravu nebo křeslo atd. Barevnost a osvětlení porodních pokojů je nerušivé a co nejvíce intimní. Součástí každého porodního pokoje je i prostor k ošetření novorozence tak, aby byl stále vedle své maminky. Zároveň tak splňují nejpřísnější hygienicko-epidemiologické normy a nejmodernější trendy v přístupu k porodu. Stalo se tak díky kompletní a velice vkusné proměně původních kapacit. Výsledkem jsou 4 moderní porodní pokoje na vysoké úrovni. Ženám je tak umožněn porod v komfortním a v domácím prostředí, ve kterém je kladen důraz na soukromí, bezpečí a individuální přístup. To vše zdarma a je toho mnohem více!


Následně po porodu – Oddělení šestinedělí

Po porodu zůstávají maminka s dítětem i tatínkem na porodním pokoji domácího typu nerušeně spolu další dvě hodiny. Poté jsou maminka s dítětem uloženi na pokoji oddělení šestinedělí, kterých je ve FTN celkem 30 (22 jednolůžkových a osm dvoulůžkových). Pokoje poskytují maminkám veškerý komfort, soukromí a rovněž již dříve prošly komplexní modernizací. Každý pokoj je vybavený sociálním zázemím, TV, wifi, přebalovacími a koupacími pulty. V průběhu šestinedělí se o maminku a dítě stará celá řada vyškolených odborníků, jako jsou například laktační poradkyně, které pravidelně pomáhají mamince s kojením, což je díky zázemí Laktační ligy sídlící u nás v porodnici velká chlouba. Dále nutriční terapeut – máme speciálně vytvořenou dietu pro kojící ženy a fyzioterapeut, který poradí se správným cvičením po porodu. Pokud je potřeba, tak máme k dispozici psychickou podporu pomocí psychologa, duchovního, nebo psychiatra.


REGISTRACE TĚHOTNÝCH K PORODUinformace na tel.: 261 082 390, Po-Pá 8:00-13:00 hod.

ON-LINE REZERVACE(kurzů, prohlídek porodního sálu, 3D ultrazvuk a sepisování dokumentace)

• VÍCE INFO o Gynekologicko-porodnickém odd. najdete ZDE

• Virtuální prohlídku porodních pokojů domácího typu najdete ZDE

• Virtuální prohlídku Odd. šestinedělí najdete ZDE

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.