Neurologickou kliniku ve FTN navštívili zástupci významné australské spol. ASPENMEDICAL

30.11.2022

Neurologickou kliniku 3. LF UK ve FTN navštívili před časem zástupci jedné z nejvýznamnějších australských poskytovatelů zdravotní péče a pomoci ze společnosti ASPENMEDICAL. Společnost je globálním poskytovatelem inovativních a na míru šitých řešení zdravotní péče v celé řadě odvětví a své aktivity rozšiřuje i mimo území Austrálie. V rámci své oficiální návštěvy ČR projevili zástupci společnosti zájem o krátkou prohlídku zdravotnického zařízení a vybrali si Neurologickou kliniku ve FTN. Za kliniku je v nemocnici přivítal přednosta doc. MUDr. Robert Rusina, Ph.D.

V rámci programu měli možnost si zástupci společnosti prohlédnout pracoviště celé kliniky a seznámit se blíže s jejím fungováním, poskytováním zdravotní péče a zacílením kliniky. Rovněž byla zajímavá i prohlídka unikátního a v ČR ojedinělého pracoviště – Mozkové banky (BrainBank), která ve FTN funguje již druhým rokem. Mozková banka byla ve FTN založena v roce 2021 a je společným pracovištěm Neurologické kliniky a Ústavu patologie a molekulární medicíny 3. LF UK a FTN. Mozkové banky fungují ve většině států EU a jejich vzájemná spolupráce a propojení je důležité pro zlepšování diagnózy neurodegenerativních onemocnění a demencí, lepší pochopení procesu onemocnění a vyvíjení nových léků do budoucna. Zástupci spol. Aspenmedical byli z návštěvy kliniky nadšení a velice je zaujalo fungování Mozkové banky v praxi.

VÍCE o Neurologické klinice

VÍCE o Mozkové bance

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.