Napsali o nás: V Thomayerově nemocnici vzniklo nové oddělení paliativní péče (Pražský deník extra)

05.12.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) vzniklo nové samostatné pracoviště – Oddělení paliativní péče, které již postupně zahájilo svou činnost ve spolupráci s dalšími útvary napříč celou nemocnicí. Nové oddělení působí v pavilonu F za závodní jídelnou. V rámci ambulantní péče poskytuje komplexní péči dětským i dospělým pacientům nevyléčitelnou nemocí.

Oddělení pečujte o to, aby nemocný netrpěl bolestí ani jinými nepříjemnými příznaky. Tým paliativní péče se snaží o zmírnění utrpení a zlepšení kvality života pacienta. Multidisciplinární tým oddělení se skládá z lékaře, sestry, psychologa, sociálního pracovníka a kaplana. Je schopen poradit a podpořit pacienty v jeho těžké životní situaci, kterou je pokročilá nemoc. V centru péče tohoto týmu je nemocný a jeho rodina. S pacientem vytváří plán dalšího postupu dle jeho preferencí. Struktura oddělení je rozdělena na činnost paliativní ambulance, která je v provozu od úterý do pátku, 7.00 – 14.30 hod. a na konziliární tým paliativní péče (Po a Pá, 7.00-14.30 hod.).

VÍCE v článku v příloze.

VÍCE o oddělení

Zdroj: Pražský deník extra
Datum vydání: 3.12.2022
Autor: Pražský deník extra

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.