Komunikační kampaň MZ o programu REACT-EU a podpořených projektech nejen ve FTN!

23.11.2023

Ministerstvo zdravotnictví informuje veřejnost o programu a využití investičního nástroje tzv. REACT-EU ve zdravotnictví a o podpořených projektech v nemocnicích prostř. této komunikační kampaně. I ve FTN díky REACT-EU bylo podpořeno několik významných projektů, které byly realizovány na různých pracovištích nemocnice. Například na Klinice dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK, kde došlo ke kompletní rekonstrukci lůžkového oddělení za více než 80 mil. Kč.

Díky REACT-EU vzniklo ve FTN chirurgické robotické centrum, které nabízí zdravotní péči na špičkové úrovni. Vznik robotického centra byl podpořen dotací ve výši 195 mil. Kč. Před časem byly slavnostně otevřeny také zrekonstruované nové operační sály pro malé chirurgické obory, a to díky čerpání evropských dotací v rámci REACT-EU. Nové operační sály jsou vybavené nejmodernější technologií. Jedním z klíčových bodů pracoviště je například navigační operační systém, který zvýší preciznost a rychlost prováděných výkonů. Tyto špičkové technologie umožní chirurgům realizovat složité operace s nesrovnatelnou přesností, což povede ke zlepšení výsledků a rychlejší době zotavení pacientů. Celková rekonstrukce sálů vyšla na více než 25 mil. korun. Z toho 22 mil. Kč činila dotace z REACT-EU.

VÍCE ve spotu:

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.