Herní terapeutky z TN a učitelé ze školy TN hlídali děti zdravotníkům, když byly uzavřené školy a školky. DĚKUJEME!

05.06.2020

Během koronavirové krize, kdy došlo k uzavření škol a školek, herní terapeutky z Centra podpůrné péče Thomayerovy nemocnice ve spolupráci se školou TN zajišťovali hlídání dětí zaměstnanců nemocnice. To probíhalo od 18. března do 20. května 2020 a zájem o hlídání byl mezi rodiči veliký. Děti přicházely do Centra ráno a odcházely domů v 16 hodin.

„Pobyt venku zajistil dětem přilehlý les a potůček zas poskytl mnohá dobrodružství. Kromě jiných výtvarných činností jsme s dětmi vyráběli lodičky z kůry a pouštěli je po vodě. Opékali jsme buřty a hráli pohybové hry. Několikrát děti tvořily keramiku, kterou jsme mohli vypálit v peci v keramické dílně v pavilonu N,“ řekla Martina Krutská, herní terapeutka z Centra podpůrné péče v TN.

Nejen s domácími úkoly a přípravou do školy pomáhali dětem učitelé ze školy při TN. Po splnění zadaných úkolů a vysvětlení nové látky vyráželi s dětmi do přírody. Na hřišti, v lese i na zahradě si děti zahrály spoustu her, zasportovaly si či zasoutěžily. Než si děti vyzvedli rodiče, našel se čas na výtvarné tvoření, společenské hry, kvízy i volnou zábavu.

„Společnými silami jsme všechny obtíže s rouškou dobře zvládli,“ dodala Krutská.

Ohlasy rodičů byly veliké:

„Děkujeme! Odvedli jste skvělou práci. Byla to pro mne veliká pomoc a holčičky byly nadšené a spokojené J. Pomohli jste nám v nejhorším čase J Moc děkuji za sebe i dcerku. Byla to pro nás velká pomoc.“

Vedení TN chce všem poděkovat za tuto výpomoc a spolupráci v době, kdy to bylo pro všechny velice náročné období.

Za kolektiv:
Martina Krutská, Lucie Makariusová, Tereza Veselá
+ učitelé ZŠ a MŠ při TN

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.