Zdravotníci z FTN se zúčastnili prezentace simulátorů LaparoS a GynoS

14.10.2022

Před časem se zdravotníci z Gynekologicko-porodnického oddělení ve FTN zúčastnili prezentace simulátorů LaparoS (laparoskopická operativa) a GynoS (gynekologické operace). Akce probíhala v mobilním showroomu VirtaMedED, ve kterém bylo potřebné zdravotnické vybavení pro nácvik operativy v rámci simulační medicíny.

Simulační medicína je nová disciplína, která usnadňuje a urychluje osvojování dovedností u začínajících lékařů a tím výrazně redukuje výskyt potencionálních chyb při skutečných operativních výkonech. Moderní výuka v oborech gynekologie a porodnictví, ale i v dalších chirurgických oborech vyžaduje kvalitní praktickou přípravu, zaměřenou na budoucí klinickou praxi. Rozšíření možností praktické výuky gynekologie a porodnictví o trénink na simulátorech umožňuje studentům medicíny rychlejší osvojení řady důležitých praktických dovedností i bez účasti pacientů. Naučí je, jak správně diagnostikovat a léčit patologické jevy, začátečníkům poskytne možnost vedeného tréninku s pomocnými pokyny a operačním týmům umožní nácvik týmové komunikace pro krizové situace a úkony, při kterých je pacient při vědomí.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.