Vyjádření k úmrtí sanitářky z Thomayerovy nemocnice

30.04.2020

Thomayerova nemocnice může bohužel potvrdit, že dne 29. dubna ve věku 59 let zemřela naše zaměstnankyně na pozici sanitářky, a to po těžkém zápalu plic, která byla hospitalizována na Anesteziologicko-resuscitační klinice. Byla rovněž pozitivní na onemocnění Covid-19 a pracovala na Pneumologické klinice 1. LF UK a TN. Zároveň však u ní nebyl prokázán nekrytý kontakt s Covid+ pacienty.

„Chtěl bych za sebe i za všechny zdravotníky z Thomayerovy nemocnice vyjádřit celé rodině hlubokou a upřímnou soustrast. Musím říci, že šlo o obětavou a pracovitou kolegyni, která přistupovala ke své práci zodpovědně,“ řekl ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Je nutné uvést, že na této klinice platí přísná hygienická a protiepidemická opatření a všichni zaměstnanci povinně používají osobní zdravotní pomůcky s nejvyšší možnou ochranou. Pracoviště také prochází pravidelnou hygienickou kontrolou. Všichni zaměstnanci uvedené kliniky jsou dosud Covid negativní. Dále je potřeba zmínit, že zesnulá sanitářka bydlela v bytě s dalšími Covid pozitivními lidmi a nelze tedy vyloučit komunitní přenos.

S ohledem na pozůstalé nebudeme blíže poskytovat žádné další informace.

Vaše TN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.