Veliká pocta všem zdravotním sestrám. Získaly Cenu Františka Kriegla od Nadace Charty 77. Gratulujeme!

27.04.2021

Veliké pocty se před časem dostalo všem zdravotním sestrám a zdravotním bratrům v České republice. Nadace Charty 77 se rozhodla jim v letošním roce udělit Cenu Františka Kriegla za občanskou statečnost v letech 2020 až 2021. Toto významné ocenění dostali všichni za svou odvahu, zodpovědnost a obětavost během složitého a velice náročného období, které je hluboce poznamenané koronavirovou pandemií.

Cenu symbolicky převzala prezidentka České asociace sester (ČAS) PhDr. Martina Šochmanová, MBA.

"Jsem velmi potěšena touto úžasnou zprávou a skvělým oceněním. Velmi si vážím toho, že jsem byla vybrána, abych tuto cenu za všechny sestry převzala. Mám z toho za ně obrovskou radost, protože si to všechny opravdu zaslouží,“ řekla Martina Šochmanová.

Za Nadaci Charty 77: „Cenu Františka Kriegla pro roky 2020 a 2021, která nese jméno statečného lékaře, se porota rozhodla udělit symbolicky všem zdravotním sestrám, které odvážně a obětavě pomáhají už víc než rok zvládat pandemii Covidu-19. Nejsou samy, stejně obětavě jako ony čelí největší zdravotní kalamitě nejnovějších světových dějin i lékaři, záchranáři, sociální pracovníci, zaměstnanci nemocnic, dobrovolníci a vědci pracující na nových vakcínách a léčivech. Na sestřičkách však leží největší tíha té nejobyčejnější drobné práce, potkávání se s těžkými lidskými osudy, nenápadné pomoci, povzbuzení, pohlazení, útěchy. Svou službu vykonávají neokázale, laskavě a bez ohledu na to, že samy se během pandemie mohly stát obětí Covidu-19 stejně jako ti, o které pečují, že mnohokrát zůstávají u lůžek pacientů na úkor času, který ukrádají svým vlastním rodinám. Bez jejich skromného hrdinství by byl náš boj proti pandemii mnohem těžší i delší, a proto si zaslouží naši úctu i dík.“

VÍCE v tiskové zprávě (.pdf)

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.