Vedení FTN gratuluje MUDr. Františku Koukolíkovi k získání CENY PŘEDSEDY RADY PRO VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE

20.09.2021

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) gratuluje MUDr. Františku Koukolíkovi, DrSc. k získání Ceny předsedy Rady pro výzkum, vývoj a inovace (Rada) za propagaci a popularizaci výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. Ocenění převzal z rukou premiéra ČR Andreje Babiše a zároveň předsedy Rady v Lichtenštejnském paláci v Praze.

„Chtěl bych panu doktoru Františku Koukolíkovi velice pogratulovat k získání tak významného ocenění, kterým je Cena předsedy Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Mám velikou radost z toho, že tuto cenu získal člověk, který si ji zaslouží, a to díky jeho usilovné a celoživotní práci, kterou věnoval vědě a výzkumu,“ řekl doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice a dodal: „Panu doktoru Koukolíkovi chci zároveň popřát ještě mnoho profesních úspěchů v jeho odborné práci a rovněž pevné zdraví a neustálý optimismus.“

MUDr. František Koukolík, DrSc. působí ve FTN již téměř 40 let. V pozici emeritního primáře pracuje na Odd. patologie a molekulární medicíny v rámci Ústavu patologie a molekulární medicíny 3. LF UK ve FTN. Patří mezi nejvýznamnější české neuropatology a zároveň je také spisovatelem a rovněž publicistou. V rámci své odborné praxe se věnuje popularizaci vědy a výzkumu, a to především v oblasti lidskému mozku ve spojitosti s chováním lidí. Je autorem několika knižních titulů, mezi které patří například čtyři vydání knihy Lidský mozek a jeho duše či titul pod názvem Češi – proč jsme, kdo jsme atd. Dlouhodobě spolupracuje mj. s Českým rozhlasem či Českou televizí a zároveň aktivně přispívá do časopisů či novin.

„Umění informovat o komplikovaném výzkumu srozumitelnou formou a nadchnout veřejnost pro svět často složitých vědeckých objevů je třeba ocenit. Panu doktoru Koukolíkovi děkuji za všechnu vykonanou popularizační práci,“ řekl při předání ceny premiér Babiš.

Ocenění je udělováno jedenkrát ročně vědeckým pracovníkům, ale také novinářům, učitelům, podnikatelům, cestovatelům a průkopníkům, kteří popularizují poznání, publikují k tématům vědy a techniky a předávají své poznatky o vědeckých výsledcích nejširší veřejnosti.

VÍCE na webu

GRATULUJEME!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.