Ve FTN se konal již X. roč. Memoriálu Lenky Hejzlarové o „Putovní pohár ve volejbale smíšených družstev“!

14.06.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konal již X. ročník Memoriálu Lenky HEJZLAROVÉ o tzv. „Putovní pohár ve volejbale smíšených družstev“. Jeho cílem bylo pokračovat v každoročním memoriálu a podpořit tak setkávání příznivců volejbalu a zejména tak uctít památku a vzpomínku na naší bývalou kolegyni, která byla dlouhá léta duší nejen volejbalových turnajů v naší nemocnici. V letošním roce se do turnajového klání přihlásilo celkem 8 družstev. Šest z nich bylo z FTN a tradičně přijaly pozvání i družstva z nemocnic Benešov a sousedního IKEMu. Vítězem putovního poháru se nakonec stal tým z místního Odd. gynekologicko-porodnického z FTN, které na hřišti předvedlo skvělý sportovní výkon. Vítězům gratulujeme a ostatním děkujeme za účast, která byla veliká. Cenu útěchy nakonec obdrželo družstvo – Mufloni z „Thomayerky“.

Volejbalový turnaj zahájil ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. společně s náměstkyní pro nelékařská zdravotnická povolání Mgr. Jaroslavou Mrkvičkovou, MBA. Za pěkného počasí se podařilo i slušně připravit obě antuková hřiště a klání o putovní pohár mohlo bez problémů začít. Ředitel Beneš hned v úvodu popřál všem zúčastněným příjemné sportovní zážitky a všem zároveň popřál ty nejlepší sportovní úspěchy. Poté předal slovo hlavní manažerce memoriálu Věře Jakešové, která přítomné hráče seznámila s pravidly a systémem probíhajícího turnaje.

„Tímto bych i upřímně chtěla poděkovat spoluorganizátorům, a to J. Mrkvičkové a L. Královi, který vždy fantasticky zajišťoval občerstvení pro všechny hráče a zároveň V. Langovi, který se podílel na technickém zajištění celého turnaje,“ poděkovala Věra Jakešová.

Rozdělení do skupin:

  1. skupina: ODIM, 50 +, Mufloni, Gyn.por.odd.
  2. skupina: Poštěňátka (IKEM), ARO, Neurologie, Benešov

Z jednotlivých skupin do finálové skupiny postoupila družstva, která se umístila na 1. a 2. místě v základní skupině:

z 1. skupiny: 1. Gyn-porodnické odd., 2. 50+ (tvořený zaměstnanci z Chirurgie a Interny)
z 2. skupiny: 1. Benešov, 2. Poštěňátka ( IKEM)

Do finále se probojovalo družstvo Gyn.por.odd. a Benešov. O bronzové medaile si zahrály družstva 50 + a Poštěňátka (IKEM). Po urputném a heroickém boji nakonec celý turnaj vyhrál tým z Gyn.por.odd., kterému upřímně gratulujeme a děkujeme, že Putovní pohár L. Hejzlarové zůstane tam, kde má a tj. u nás ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN).

Vítězná pořadí:

  1. Gynekologie
  2. Benešov
  3. Poštěňátka (IKEM)
  4. 50 +
  5. ARO
  6. ODIM
  7. Neurologie
  8. Mufloni, kteří poměrně tradičně získali cenu útěchy

Vedení FTN ještě jednou upřímně všem děkuje za účast, spolupráci a přípravu turnaje a zároveň za uctění památky a vzpomínky na Mgr. Lenku HEJZLAROVOU, MBA. Příští rok se opět setkáme, a to na již XI. ročníku.

Za organizační tým:
Věra Jakešová

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.