VE FTN SE KONAL DĚTSKÝ DEN, A TO DÍKY NAŠEMU CENTRUM PODPŮRNÉ PÉČE. ZÚČASTNILO SE PŘES 600 DĚTÍ!

07.06.2023

Po covidové přestávce se ve FTN opět konal Dětský den, a to pro děti z MŠ či ZŠ z okolí a rovněž i pro naše dětské pacienty. Užít si pěkný den a dozvědět se zároveň něco nového o první pomoci nebo o tom, jak ošetřit malé rány či jak probíhá resuscitace a mnoho dalšího přišlo do FTN přes 600 dětí. Děti z MŠ se v „Nemocnici pro medvídky“ například staly na chvíli hrdými rodiči a učily se, jak ošetřit své děti v podobě plyšáků, a to při nejrůznějších drobných úrazech.  Spojit zábavu s něčím užitečným, to bylo heslem Dětského dne ve FTN s cílem seznámit děti s prostředím nemocnic a zbavit je strachu z tzv. „bílých plášťů“.

Děti ze ZŠ celkem na osmi stanovištích nahlédly pod pokličku jednotlivých oddělení nemocnice. V rámci akce si mohly například zkusit přebalování novorozenců na modelech, které si pro ně připravili zdravotníci z Novorozeneckého oddělení ve stanu „U čápa“. Odd. gynekologicko-porodnické si ve svém stánku „U berušky“ připravilo pro děti ukázku toho, jak zase vypadá takový císařský řez. Děti též měly možnost otestovat své plíce na spirometru u dalšího stánku. Interní klinika 3. LF UK ve svém stánku „U pejska“ měla pro děti mj. připravené též překvapení v podobě vodícího pejska a ukázku toho, jak takový chytrý pejsek umí nevidomým lidem pomáhat a být jim užitečný. Také Lékárna FTN měla své stanoviště nazvané "U včelky" a i zde se děti výborně bavily a něčemu novému přiučily. Měly zde možnost poznat barevný a voňavý svět bylinek a bylinných čajů, které jsou zdraví prospěšné a bylo toho mnohem více. Kromě akutní medicíny se děti mohly blíže seznámit s prací dalších složek integrovaného záchranného systému (HZS a PČR). Městská policie přispěla například atrakcí ve formě skákacího nafukovacího hradu, HZS měl pro děti připravenou ukázku své hasičské techniky a vybavení podobně jako zástupci z pražské Policie ČR atp.

„Ráda bych touto cestou poděkovala všem zúčastněným na přípravě a organizaci Dětského dne, a to jak jménem týmu Centra podpůrné péče, tak i za děti a učitele ze základních a mateřských škol. Jmenovitě chci také poděkovat zdravotníkům z Anestezilogicko - resuscitační kliniky (stan "U lemura"), KDCHT (stan "U opičky"), Interní kliniky 3. LF UK (stan "U pejska"), Oddělení gynekologicko - porodnického (stan "U berušky"), Oddělení novorozenců (stan "U čápa") a Pediatrické kliniky 1. LF UK ( stan "U kočičky"). Poděkování patří také naší Lékárně, která měla své stanoviště nazvané "U včelky" a všem ostatním za technickou přípravu celé akce. V neposlední řadě patří dík i Stravovacímu úseku, který pro naše dobrovolníky a zástupce jednotlivých stanovišť připravil výborné občerstvení, které jsme mohli uskutečnit díky příspěvku anonymního dárce, díky kterému jsme také mohli děti odměnit drobnými sladkostmi a dárky,“ poděkovala vedoucí CPP Mgr. Romana Hrabáková.

Vedení FTN všem ještě jednou děkuje za spolupráci, podporu a organizaci Dětského dne a dětem za aktivní účast. Poděkování patří také dobrovolníkům a zdravotníkům, kteří se zapojili do této akce.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.