V TN byla představena nově zrekonstruovaná Klinicko-farmakologická jednotka

20.06.2019

Pro zástupce farmaceutických společností a odborné veřejnosti byla v pondělí 17. června v Thomayerově nemocnici představena nově zrekonstruovaná Klinicko-farmakologická jednotka (KFJ). Slavnostní otevření zahájil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice a vedoucí lékař jednotky MUDr. Jiří Škopek, Ph.D.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se spolupodíleli na vzniku tohoto specializovaného pracoviště, které je důležitou součástí naší vědecko-odborné činnosti v oblasti výzkumu a klinických studií“, řekl ředitel TN Zdeněk Beneš a dodal: „Výsledky práce Klinicko-farmakologické jednotky mluví za vše, a proto jsem velice rád, že tým pod vedením doktora Jiřího Škopka odvádí skutečně vysoce kvalitní a odbornou práci a za to jim patří mé veliké díky“.

Klinicko-farmakologická jednotka má v TN již desetiletou tradici a k tomuto výročí byla nově zrekonstruována, aby i nadále splňovala ty nejnáročnější odborná kritéria pro zpracování klinických studií nových léčiv či zdravotních prostředků. V rámci státních nemocničních zařízení je KFJ velmi unikátním pracovištěm svého druhu. V úzké spolupráci s klinikami a odděleními TN se zabývá klinickým výzkumem pro nejrůznější typy onemocnění, a to například v oblasti onkologie, pneumologie, diabetologie a interního lékařství, revmatologie či neurologie, ale i v dalších specifických oborech. Dopředu pečlivě vybraní pacienti se tak díky klinickému výzkumu mohou dostat k novému léčivu mnohem dříve než pacienti v rámci běžné zdravotní péče. Vše je však závislé na celém procesu výzkumu, který je časově velmi náročný, vysoce specifický a ne každý pacient je pro tyto účely vhodným kandidátem. Zkoumané léčivo musí rovněž v rámci tohoto vývoje prokázat prokazatelnou účinnost a bezpečnost pro samotného pacienta.

Vedení TN děkujeme všem za účast na této akci a zároveň celému kolektivu Klinicko-farmakologické jednotky za jeho kvalitní práci a přínos pro vědu a naší nemocnici.

Mgr. et Bc. Petr Sulek
tiskový mluvčí TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.