V Thomayerově kavárně se konala výstava obrazů – Toulky přírodou I. Děkujeme všem za účast a podporu dobré věci!

01.11.2021

Toulky přírodou I, tak se jmenovala vernisáž obrazů autorky Renaty Kocianové, která se 25. října konala v Thomayerově kavárně a její součástí byl i prodej stejnojmenného kalendáře na rok 2022. Výstava obrazů potrvá až do 31. prosince a jejím tématem je souznění zvířat s přírodou v její kráse a barevné rozmanitosti. Inspirací pro autorku byla především ta zvířata, která je možné běžně potkat v samotném okolí místní nemocnice. S tím souvisel i tvůrčí nápad na vytvoření tematického kalendáře zasazeného do barev a pestrosti života různých druhů zvířat v jejich přirozeném a rozmanitém prostředí.

Návštěvníci výstavy tak mohli například vidět obrazy se vznešenou labutí, veselým zajícem, rychlou vážkou, s roztomilou včeličkou či panem čmelákem nebo temperamentní veverkou a další zajímavá díla. Každý obraz tak představuje kalendářní měsíc ve spojitosti s vybraným zástupcem zvířecí říše.

Součástí výstavy byla i prezentace obrazu „Muflon Pepa – Maskot Thomayerky“, který bude v Thomayerově kavárně 6. prosince vydražen. Výtěžek z prodeje kalendáře a aukce obrazu bude určen pro dobročinné účely Fakultní Thomayerovy nemocnice.

„Jsem velice rád, že jsem se mohl osobně zúčastnit této autorské výstavy, která byla pro mě příjemným překvapením a zároveň i osobitým zážitkem. Chtěl bych velice ocenit přístup a talent autorky obrazů paní Renaty Kocianové, jejíchž díla mají svého ducha, pozitivní atmosféru a smysl pro detail, který se zvláště u zvířat, ne vždy podaří dokonale vystihnout,“ řekl ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. a dodal: „Thomayerova kavárna je místem nejen pro zážitek z chuti dobré kávy či něčeho chutného, ale je zároveň i místem, kde kultura a umění mají zde vždy své otevřené dveře.“

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.