TN díky Nadaci ČEZ získala dva nové přístroje v celkové hodnotě 949 850 korun

20.06.2019

Thomayerova nemocnice díky finanční podpoře Nadace ČEZ získala dva vysoce kvalitní a důležité přístroje, a to endoskopickou sušící a skladovací skříň a tzv. Thermocycler v celkové výši 949 850,- Kč. Slavnostní předání přístrojů se konalo ve středu 19. června za účasti zástupců Interní kliniky 3. LF UK a TN, ředitele nemocnice doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc. a Mgr. Daniela Nováka, manažera Nadace ČEZ.

„Chtěl bych velice poděkovat Nadaci ČEZ za štědrý finanční příspěvek na pořízení pro nás tolik důležitých přístrojů, kterými jsou endoskopická sušící a skladovací skříň a také Thermocycler pro naše Oddělení lékařské genetiky“, řekl ředitel TN Zdeněk Beneš a dodal: „Nesmírně si vážím této podpory, která je pro nás důležitá, protože tyto přístroje nám výrazně pomůžou v naší práci i ve vztahu k našim pacientům“.

Díky finanční podpoře ze strany Nadace ČEZ získala TN dva nové přístroje, které výrazně pomůžou našemu zdravotnickému personálu při jejich práci. Tím prvním přístrojem je nová endoskopická sušící a skladovací skříň, která je určena pro Endoskopické centrum. Toto zařízení umožní sušení a skladování endoskopů po dezinfekci bez nutnosti následné redezinfekce až po dobu neuvěřitelných 720 hodin. Klinika tak bude mít k okamžitému použití vždy dostatečný počet endoskopů pro pacienty. Zařízení tedy umožní více méně 100 procentní dokonalou očistu a ochranu před veškerými mechanickými částkami a patogeny. Za Interní kliniku 3 LF UK/TN se slavnostního předání přístroje zúčastnil doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., přednosta kliniky.

Tím druhým přístrojem je tzv. Thermocycler pro laboratorní analýzy, který je určen pro zrychlení diagnostického procesu a bude k dispozici pro Odd. lékařské genetiky. Je to přístroj na provádění polymerázové řetězové reakce (PCR), což je metoda používaná k množení úseku DNA, která se využívá ke zjišťování genetických nemocí. Jedná se o vysoce sofistikované zařízení, které je důležité pro práci s genetickým materiálem a opět našemu personálu výrazně pomůže v jejich laboratorní činnosti. Za Odd. lékařské genetiky se předání přístroje zúčastnila Mgr. Martina Baldová, vrchní sestra oddělení.

Mgr. et Bc. Petr Sulek
tiskový mluvčí TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.