Thomayerova nemocnice vyplatila zdravotníkům odměny ve výši 14,5 mil. Kč za péči o pacienty s Covid-19

04.06.2020

Thomayerova nemocnice (TN) vyplatila zdravotníkům odměny v celkové výši 14,5 mil. Kč, a to primárně za péči o pacienty s onemocněním Covid-19. Tyto mimořádné odměny jim byly vyplaceny za období březen a duben.

Při péči o pacienty na ventilovaných lůžkách byla vyplacena odměna 500 Kč za hodinu. Za péči o pacienty na neventilovaných lůžkách 300 Kč za hodinu. V průměru činila odměna u lékařů 309 Kč na hodinu a u nelékařských zdravotnických pracovníků  to bylo 334 Kč za hodinu. Do celkové výše odměn nejsou zahrnuty odměny např. pro mediky, kteří během pandemie vypomáhali v TN.

„Chtěl bych všem našim zdravotníkům upřímně poděkovat za jejich práci a trpělivost během této koronavirové pandemie. Vím, že zažívají enormně náročné období, se kterým se snad nikdy ve své praxi nesetkali, a proto jsem rád, že jsme jim mohli alespoň tímto způsobem poděkovat,“ řekl náměstek pro léčebnou péči MUDr. Petr Čech.

Vaše TN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.