Thomayerova nemocnice se po mnoha letech spolupráce rozloučila s manželi Sedláčkovými

02.01.2019

Vedení Thomayerovy nemocnice se na svém posledním setkání v minulém roce oficiálně rozloučilo s manželi Sedláčkovými a poděkovalo jim za jejich mnohaletou spolupráci a kvalitní odborné vedení svých pracovišť. Z rukou ředitele TN si kytici a pamětní diplom převzala primářka Revmatologického a rehabilitačního oddělení MUDr. Marie Sedláčková a také primář Očního odd. MUDr. Karel Sedláček.

„Chtěl bych paní primářce Sedláčkové a panu primáři Sedláčkovi velice poděkovat za jejich dlouholeté a skvělé působení v naší nemocnici. Vážím si toho, že máme v našich řadách takové odborníky a jsem upřímně rád i za to, že se rozhodli neodejít definitivně z Thomayerovy nemocnice a budou i nadále u nás působit,“ řekl ředitele TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Ve funkci primářky Revmatologického a rehabilitačního oddělení působila MUDr. Marie Sedláčková již od roku 1995 a po mnohaleté úspěšné práci se rozhodla své působení na této pozici ke konci roku 2018 ukončit. V letech 1980-1991 pracovala v TN jako sekundární lékařka, a postupně i vedoucí ambulance Revmatologického a rehabilitačního oddělení. V letech 1991-1994 působila na pozici vědeckého a výzkumného pracovníka v Revmatologickém ústavu v Praze.

V roce 2016 završila své několikaleté úsilí dokončením celkové rekonstrukce oddělení. Díky ní se Revmatologické a rehabilitační oddělení stalo nejen odborně, ale i svým vzhledem a vybavením, špičkovým pracovištěm. Po skončení svého působení na pozici primářky bude MUDr. Sedláčková v TN nadále pracovat na zkrácený úvazek.

Po dlouhých 28 letech končí na pozici primáře Očního oddělní také MUDr. Karel Sedláček. Za dobu svého působení v této funkci vybudoval z oddělení moderní pracoviště, kde zavedl mikrochirurgické postupy v léčbě katarakty i glaukomu. Úspěšně se zabýval rovněž transplantacemi rohovek. Stal se vyhledávaným očním chirurgem nejenom v Praze, ale i v celé ČR. Jeho rozsáhlé encyklopedické znalosti oftalmologie využívali všichni jeho spolupracovníci. Vychoval a připravil k úspěšné atestaci celou řadu mladých oftalmologů. Stejně tak jako MUDr. Sedláčková, tak i MUDr. Sedláček neodchází z TN nadobro, ale na Očním oddělení bude působit i v roce 2019.

Mgr. et Bc. Petr Sulek
tiskový mluvčí TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.