Thomayerova nemocnice oslavila Světový den nemocných

18.02.2019

Thomayerova nemocnice oslavila Světový den nemocných, který tradičně připadl na den 11. února. Za účasti Mons. Karla Herbsta, SDB, emeritního biskupa pražského se konala mše svatá v nemocniční kapli sv. Václava, které se zúčastnili nejen senioři, ale také někteří pacienti TN a mnoho dalších návštěvníků. Součástí mše byla také možnost přijetí svátosti nemocných, kterou lidem udělil Mons. Herbst.

Kromě mše svaté byla v programu rovněž návštěva pacientů na Oddělení geriatrie a následné péče, kteří z rukou Mons. Herbsta, Mgr. Doubravky Vokáčové (kaplan TN) a otce Řehoře z kaple sv. Václava (v TN) obdrželi hygienické a další drobné dary.  Za vedení TN se slavnostního dne zúčastnila také Mgr. Jaroslava Mrkvičková, MBA, náměstkyně ředitele pro nelékařská zdravotnická povolání. Mezi obdarovanými byli převážně senioři a starší lidé, kteří si návštěvy Mons. Herbsta a ostatních velice vážili a ocenili jejich laskavost a upřímnost.

Světový den nemocných navazuje na mariánské zjevení v Lurdech roku 1858. Papež Jan Pavel II. zvolil toto datum za celosvětovou vzpomínku na nemocné a trpící.

Vedení nemocnice děkuje přítomnému zdravotnickému personálu, který asistoval při organizaci návštěvy příslušného oddělení.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.