Thomayerova kavárna oslavila svou proměnu hudbou, zpěvem a zdravým humorem

03.03.2020

Konec února patřil v Thomayerově nemocnici (TN) mj. také hudbě, zpěvu a zdravému humoru. Důvodem byla oslava nového „kabátu“, který zaslouženě dostala Thomayerova kavárna u příležitosti její interiérové proměny v tradiční a noblesní místo určené pro relaxaci, společenské a kulturní události v TN. Kromě drobných technických úprav došlo v kavárně hlavně k instalaci obrazů s dobovými fotkami z historie vzniku nemocnice a umístění busty profesora Thomayera, který tak důstojně završil kompletní proměnu kavárny.

Ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. popřál kavárně hlavně spokojené zákazníky a vše nejlepší do budoucích let, a to za početné účasti přítomných hostů. O kvalitní zábavu a ladné melodie české klasiky z 20. a 30. let se postaralo hudební uskupení Thomayo Melody Quintet za doprovodu hudebního skladatele Miroslava Kořínka, herců ze Studia Ypsilon Petra Vacka a jeho manželky Jiřiny Mencákové a Ondřeje Šárka. Petr Vacek všechny pobavil například svým vystoupení na parodii známé divadelní hry Zlatý kolovrat. To byla hned záruka vtipného humoru, který všechny přítomné provázel až do samého konce. Kromě hudby nechyběl ani humor a vtip v podání MUDr. Jaroslava Kotena a MUDr. Jiřího Vejmelky – zástupců z interny TN.

A právě Dr. Koten zahájil program svou úvodní a vtipnou písní o znovuotevření kavárny coby oslavou jejího „rozkvětu“ do dnešní podoby. Celý hudební program byl takovým pohledem do uplynulých let vystoupení Quintetu (dříve Quartetu), která se v kavárně dříve konala. Šlo o jakousi rekapitulaci všeho podařeného, co se kdy a jak v kavárně „upeklo“ v rámci konaných akcí v podání zmíněného Quintetu.

A když kavárna, tak nemohlo chybět zajímavé povídání o kávě a zamyšlení se nad touto lahodnou pochutinou, která má blahodárné účinky na duši a zdraví člověka. O historii kávy vyprávěl přednosta Interní kliniky 3. LF UK a TN doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., který o kávě dokáže povídat poutavé příběhy. V rámci programu mluvil například o profesorovi Thomayerovi a jeho vztahu ke kávě. Prof. Thomayer byl totiž velikým milovníkem kávy a bez ní si těžko dokázal představit svůj náročný den.

Vedení TN ještě jednou všem vystupujícím děkuje za velice podařený program a příjemný zážitek u příležitosti oslav nové Thomayerovy kavárny.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.