Thomayerova kavárna má za sebou první vernisáž obrazů. Autorkou výstavy je Marcela Pušová

03.12.2019

Strom života - to je název výstavy obrazů z dílny autorky Marcely Pušové, kterou v pondělí dne 2. prosince odstartovala vernisáží v Thomayerově kavárně za účasti ředitele TN Zdeňka Beneše a dalších oficiálních hostů a příznivců umění. Prodejní výstava obrazů potrvá až do 31. prosince letošního roku.

Vystavované obrazy jsou ztvárněním zážitků malířky Pušové po Izraeli a hledání kořenů evropské kultury a osobní identity. Ve svých obrazech autorka vyjadřuje průřez svým životem a tvorbou. Obrazy stromů vyjadřují její pocity, zážitky, zklamání, ale i nalezení něčeho nového a pozitivního. Součástí výstavy byl i hudební doprovod na klarinet a také přednes poezie známého básníka Paula Ermite alias Poet Bohem, který svá díla píše ve čtyřech jazycích a žil dlouhá léta mj. v Izraeli či ve Švédsku. Vernisáž uvedla Blanka Vogelová z Muziky Judaiky.

„Jsem upřímně velice rád, že v naší znovuotevřené Thomayerově kavárně jsme mohli opět uspořádat kulturní akci, kterou byla právě tato vernisáž obrazů paní malířky Marcely Pušové. Naším cílem je, aby kavárna měla i nadále kavárenský a kulturní charakter a stala se u nás takovým centrem pro společenské a kulturní dění, a to například formou této výstavy obrazů,“ řekl ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Marcela Pušová vystudovala loutkářství a arteterapii. K výtvarnému umění však tíhla již od svého dětství. Po škole mnoho let tvořila loutky a vedla výtvarné dílny pro nejen pro děti. V poslední době se věnuje především vlastní tvorbě, a to malbě a enkaustice.

V případě zájmu o koupi obrazu se obracejte přímo na malířku M. Pušovou –
tel.: 739 020 260
e-mail:
marcela.pusova@seznam.cz

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.