Senát ocenil 12 osobností. Byla oceněna i kardioložka Renata Cífková z TN

02.10.2019

U příležitosti oslav Dne české státnosti, které se konaly 27. září uděloval předseda Senátu Parlamentu ČR Jaroslav Kubera pamětní stříbrné medaile, a to významným osobnostem z řad vědců, umělců či sportovců za jejich vynikající přínos ve svých oborech. Mezi oceněnými byla i uznávaná kardioložka prof. MUDr. Renata Cífková, CSc., vedoucí lékařka z Centra kardiovaskulární prevence 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice.

Své ocenění převzala z rukou předsedy Senátu ve Valdštejnském paláci, a to za celoživotní přínos v oboru kardiologie. Profesorka Cífková patří rovněž mezi nejcitovanější české vědkyně. Ocenění bylo udělováno už poosmé a slavnostní ceremoniál byl vysílán i v ČT.

Centrum kardiovaskulární prevence je specializované ambulantní pracoviště poskytující komplexní péči v léčbě modifikovatelných rizikových faktorů kardiovaskulárních chorob (hypertenze, dyslipidemie, porucha glycidového metabolismu - diabetes, obezita, kouření) v rámci primární a sekundární prevence kardiovaskulárních onemocnění.

Vedení TN gratuluje paní profesorce Cífkové za získané ocenění, které je takovým symbolickým poděkováním za její práci a veliký přínos medicíně.

Mgr. et Bc. Petr Sulek
tiskový mluvčí TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.