Sbírka „Děti dětem“ pomohla Dětskému centru Thomayerovy nemocnice

20.12.2018

Sbírka „Děti dětem“, kterou tradičně pořádá MČ Prahy 4, opět pomohla dobré věci. V letošním roce totiž nasbíraly děti základních a mateřských škol doslova několik desítek vánočních pytlů, které byly plné dárků, a to především hygienických a drogistických pomůcek pro děti, drobných hraček a mnoho dalšího. Radost tak udělaly malým dětem z Dětského centra v pražské Krči.

V průběhu prosince se školáci a malé děti z městské části Prahy 4 zapojili do charitativního projektu „Děti dětem“, v rámci kterého začali sbírat drobné finanční příspěvky či nejrůznější dárky. Na jednotlivých školách dokonce děti pořádaly vánočné trhy, kde prodávaly své vlastnoručně vyrobené výrobky a část výtěžku věnovaly právě na sbírku uvedeného projektu. Díky jejich iniciativě, spolupráci a dobročinnosti tak celková materiální a finanční pomoc pro děti z Dětského centra dosáhla téměř 300 tisíc korun.

Za Dětské centrum přijala sbírku ředitelka centra MUDr. Jaroslava Lukešová. Slavnostního dne se také zúčastnila Mgr. Jaroslava Mrkvičková, náměstkyně pro nelékařská zdravotní povolání z TN. Městskou část Prahy 4 zastupovala místostarostka Mgr. Iva Kotvová a rovněž Mgr. et Bc. Jana Ságlová, vedoucí odboru školství, prevence a rodinné politiky.

Vedení Thomayerovy nemocnice chce ještě jednou velice poděkovat dětem za jejich obrovské nasazení, se kterým se pustily do takovéto charitativní činnosti a poděkování patří také zástupcům MČ Prahy 4 za jejich podporu a vynikající spolupráci.

Mgr. et Bc. Petr Sulek
tiskový mluvčí TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.