Reakce Thomayerovy nemocnice na nepravdivé informace v článku „Jak Babiš s Vojtěchem ohrozili lékaře a pacienty“

27.03.2020

Thomayerova nemocnice chce uvést na pravou míru nepravdivé informace, které se objevily v článku „Jak Babiš s Votěchem ohrozili lékaře a pacienty“ (Seznam Zprávy, 26. 3.).

Ve zmíněném článku se píše, že „si zaměstnanci Thomayerovy nemocnice sami sháněli sponzory na nákup pračky se sušičkou, aby mohli prát bavlněné roušky pacientům. Když jim je totiž nevyperou, pacienti je nebudou mít na ústech a pokud by byl někdo z nich nakažený koronavirem, může se nákaza šířit nemocnicí“.

Chtěli bychom tuto nepravdu uvést na pravou míru. Nemocnice v poslední době získává od úžasných lidí a dobrovolníků mnoho textilních roušek, které nám také pomáhají při ochraně našich pacientů či zaměstnanců, a to i za situace, kdy vlastních jednorázových roušek máme dostatečné množství. Zároveň vznikla i spontánní aktivita od několika lidí, kteří nám zakoupili pračku se sušičkou, abychom tyto darované textilní roušky mohli vyprat a používat dál pro naše pacienty. I bez tohoto daru, však TN má své vlastní technické zázemí, které využívá pro tyto účely, tj. i pro praní textilních roušek.

Celá tato akce byla spontánní reakcí lidí, kteří se snaží v tomto složitém období, jakkoliv pomáhat, a to nejen nákupem pračky se sušičkou.

Pomoc nám nabízejí jak jednotlivci, tak i firmy, a to například materiální, nabídku jídel, pití či vitamínů zdarma nebo čerstvého ovoce pro naše zaměstnance atd. Na rozdíl od zmíněného článku, který se snaží celou situaci jenom vyostřit a hledat senzaci tam, kde žádná není. To je jediný jeho účel. Na místo toho, aby se autorka článku, v této těžké době, snažila spíše pomáhat a přijít s něčím pozitivním.

Vedení Thomayerovy nemocnice chce velice poděkovat všem dobrovolníkům, jednotlivcům, ale i zástupcům firem, kteří nám dosud nabídli svou pomoc. Velice si vážíme Vaší spolupráce a za všechny naše zaměstnance a pacienty Vám upřímně děkujeme.


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.