Přes 140 dětí ze ZŠ K Dolům v Praze 12 poděkovalo zdravotníkům z TN svými obrázky. TN jim děkuje za podporu a nápad!

22.12.2020

Vedení Thomayerovy nemocnice (TN) děkuje dětem ze ZŠ K Dolům v Praze 12 za jejich nápad a vyjádřenou podporu vůči našim lékařům a zdravotním sestrám. Více než 140 dětí z druhého a z části i prvního stupně ZŠ se rozhodly poděkovat zdravotníkům z TN za jejich náročnou a zodpovědnou práci. Od svých učitelek dostaly děti zadání, aby vytvořily poděkování ve formě nápaditého a vtipného kresleného přání, kterým by nejvíce vystihly náročnou práci zdravotníka a zároveň mu tím udělaly i radost.

Netrvalo dlouho a po několika náročných hodinách výtvarného tvoření se dětem povedlo vytvořit desítky pestrých a zároveň velice povedených kreslených prací s různými vzkazy pro lékaře a zdravotní sestry. Za TN přivítal zástupce základní školy MUDr. Petr Čech, náměstek pro léčebnou péči a také tiskový mluvčí nemocnice Petr Sulek. Jednotlivé práce budou postupně distribuovány na vybraná pracoviště nemocnice.

„Za všechny zdravotníky z Thomayerovy nemocnice bych chtěl dětem ze Základní školy K Dolům v Praze 12 ještě jednou poděkovat za jejich skvělý nápad a podporu. Vaší prací jste nám všem udělali velikou radost,“ poděkoval tiskový mluvčí TN Petr Sulek.

„Dali jsme dětem, v žákovském parlamentu, podnět udělat přání, poděkování a radost zdravotníkům. S nadšením se chopily návrhu a začaly organizovat vše potřebné k tomu, aby akci uskutečnily. Oslovily své spolužáky, vysvětlily jim, jak by poděkování mělo vypadat a začaly společně tvořit.  Během několika hodin se nám sešlo několik  poděkování  s přáním. Vedeme děti k tomu, aby si uvědomily, že to, co zdravotníci dělají není samozřejmost. V průběhu tvoření se seběhla diskuse o tom, komu zdravotníci pomohli, nebo zachránili někoho blízkého. Projektu se zúčastnilo přibližně 140 dětí z celého druhého stupně a částečně i z prvního,“ informovala Vendula Adámková, třídní zástupkyně 8.B ze ZŠ K Dolům v Praze 12.

DĚKUJEME!

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.