Premiér Andrej Babiš navštívil FTN u příležitosti Mezinárodního dne sester. Zdravotníkům poděkoval za jejich práci během pandemie

13.05.2021

U příležitosti oslav Mezinárodního dne sester navštívil Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN) premiér ČR Andrej Babiš, aby osobně poděkoval a vyjádřil uznání zdravotním sestrám za jejich nasazení a náročnou práci během koronavirové pandemie. Společně s premiérem přijeli do FTN také místopředsedkyně vlády a ministryně financí Alena Schillerová, ministr zdravotnictví Petr Arenberger, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníková, Hlavní sestra ČR Alice Strnadová a předseda Lékařského odborového klubu Martin Engel. Hosty přivítal ředitel FTN Zdeněk Beneš společně s náměstkyní pro nelékařská zdravotnická povolání Jaroslavou Mrkvičkovou a náměstkem pro léčebnou péči Petrem Čechem. Vláda ČR se rozhodla odměnit zdravotníky za jejich mimořádné nasazení, a to vouchery do lázní v hodnotě 8000 korun.

„Chtěl bych poděkovat našim sestrám za všechno, co vykonaly v době pandemie covid-19. Sestřičky by měly být pro nás všechny, pro naši společnost tou nejváženější profesí. Obrovské poděkování patří také našemu zdravotnímu systému, který to zvládl. Dobrá zpráva je, že tento rok je vysoký zájem studentek a studentů o střední zdravotní školy,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

„Covidový rok ukázal, že zdravotnictví je naše priorita. My jsme se rozhodli na úrovni vlády, že také chceme ještě vynahradit tu těžkou dobu našim zdravotníkům a umožníme jim čerpat voucher v hodnotě 8000 korun na pobyt v lázních, aby mohli nabrat nové síly,“ doplnila ministryně financí Alena Schillerová.

„Chtěl bych všem sestřičkám poblahopřát k Mezinárodnímu dni sester a zároveň Vám upřímně poděkovat za Vaši práci, kterou s profesionálním a lidským přístupem odvádíte v naší Fakultní Thomayerově nemocnici. Vím, že je to práce velmi náročná a vyčerpávající, a to zvláště v dnešní těžké koronavirové době, která je tu s námi bohužel už více než rok. O to více si vážím Vaší profese, která často nebývá dostatečně společensky vnímána,“ poděkoval ředitel FTN Zdeněk Beneš a dodal: „Chtěl bych Vám všem popřát především pevné zdraví, více klidu a pohody při Vaší záslužné práci. Udělám vše pro to, aby se Vám pracovalo lépe.“

Poukazy do lázní

Zdravotníci dostanou poukazy do lázeňských zařízeních v hodnotě 8 000 Kč, a to minimálně na šest dní pobytu. Poukazy budou platit pro všechny zdravotnické pracovníky, kteří pracují na lůžkových zdravotnických zařízení. Čerpat je mohou od července do konce roku 2021.


O Mezinárodním dni sester

Mezinárodní den sester je oslavován na celém světě, a to vždy 12. května u příležitosti výročí narozenin Florence Nightingale, která se narodila v tento den v roce 1820 ve Florencii. Florence Nightingalová jako první mezi britskými raněnými vojáky vytvořila základy ošetřovatelského modelu, který se používá do dnes.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.