PŘÁNÍ ŘEDITELE FTN K MEZINÁRODNÍMU DNI ZDRAVOTNÍCH SESTER

12.05.2023

Vážené a milé sestřičky,

rok se sešel s rokem a opět slavíme Mezinárodní den zdravotních sester. Při této příležitosti mi dovolte, abych Vám upřímně poblahopřál k tomuto významnému dni a poděkoval Vám za Vaší práci, kterou zodpovědně a s profesionálním přístupem odvádíte v naší nemocnici. Zvláště nyní, kdy v nemocnici probíhají významné rekonstrukční práce. Vím, že Vaše práce je velmi namáhavá, těžká a mnohdy vyčerpávající, a to zvláště v dnešní těžké době. O to více si vážím Vaší profese, která často není dostatečně společensky vnímána.

Chci Vám rovněž poděkovat za veškeré aktivity, které často vykonáváte nad rámec svých pracovních povinností. Vím, že jich je mnoho a není to vůbec samozřejmostí. Za to Vám velmi děkuji!  Slova díků patří samozřejmě nejen Vám, ale také ostatním zdravotníkům, kteří pečují o zdraví pacientů. Mám na mysli zdravotní bratry, radiologické asistenty, fyzioterapeutky, zdravotní laboranty či porodní asistentky a další, protože bez nich by to rovněž nešlo.

Vám všem bych chtěl popřát především pevné zdraví, klid a pohodu ve Vašem osobním i profesním životě.

S pozdravem
doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.
ředitel nemocnice


Mezinárodní den sester je oslavován na celém světě, a to vždy 12. května u příležitosti výročí narozenin Florence Nightingale, která se narodila v tento den v roce 1820 ve Florencii. Florence Nightingalová jako první mezi britskými raněnými vojáky vytvořila základy ošetřovatelského modelu, který se používá do dnes.


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.