Porodnici Thomayerovy nemocnice zdobí unikátní dřevěné sochy

11.05.2018

Prostranství pavilonu U Thomayerovy nemocnice, ve kterém sídlí Gynekologicko-porodnické a Novorozenecké oddělení, ozdobil minulý týden soubor tří dřevěných soch s tématikou porodnictví a mateřství – sochy nesou název Anděl, Mateřství a Pouto. Nemocnici tyto své sochy daroval umělecký řezbář Jaroslav Pecháček z moravských Hanušovic, který je známý například z talentové soutěže televize Prima Česko Slovensko má talent.

„Maminky, které tady musejí při porodu strávit pár dní, budou mít možnost se těmito uměleckými díly pokochat. Moc si tohoto krásného daru pana Pecháčka vážíme,“ říká ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. „Je to pro dobrou věc a zlidští to prostor před porodnicí. Myslím, že maminky to ocení,“ říká autor a dárce soch Jaroslav Pecháček. Ten svá dřevěná díla vyřezává mj. pomocí motorových pil a kromě toho, že naší porodnici sochy daroval, dal také možnost si tento styl práce vyzkoušet našim lékařům a sestrám. Motorovou pilu tak vzal do ruky také primář Gynekologicko-porodnického oddělení Thomayerovy nemocnice MUDr. Petr Kolek. „Chtěli jsme tady před porodnicí mít něco, co by budoucím maminkám zpříjemnilo pobyt. Jsem rád, že se to povedlo a moc za to děkujeme,“ říká primář porodnice.

Thomayerova nemocnice patří mezi klíčová porodnická pracoviště v Praze, kde každoročně přijde na svět přes dva tisíce dětí. Dar, který zlidští prostředí našeho zařízení tak ocenil také zástupce pražského magistrátu. „Sochy jsou velmi krásné. Jedná se o unikátní věc a chtěl bych za ně dárci moc poděkovat. Pražský magistrát si je vědom důležitosti Thomayerovy nemocnice, proto se snažíme jí finančně vypomoci, abychom toto zařízení pro pacientky a jejich blízké ještě více zkvalitnili,“ říká pražský radní pro oblast zdravotnictví a bydlení Ing. Radek Lacko.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.