Pomáhat a léčit - dětský den v Thomayerově nemocnici

08.06.2012

Ve středu 30. května se v Thomayerově nemocnici konalo velké pozdvižení. Zdravotníci, medici, Policie ČR, Hasičský sbor Prahy 4 a další spolupracující organizace připravili pro děti ze základních a mateřských škol bohatý poznávací i zábavný program.
Připraveny byly dva okruhy. První nabídl ukázky práce hasičů a policie, stan s předvedením urgentní medicíny, další stanoviště připravily Pediatrická klinika, Plicní klinika, lékárna a Centrum pro vzdělávání a vědu. Tento program zpestřily ukázky amerického fotbalu v podání pražského týmu Black Hawks, míchání koktejlů s Ondřejem Slaninou a skákací hrad.

Druhý okruh vedl přes oddělené dětské psychiatrie a dětské neurologie. Velkým zážitkem pro děti byla i návštěva podzemní nemocnice a zábavné soutěže pořádané sdružením GE Volunteers. Pro nejmenší děti byl připravený projekt Nemocnice pro medvídky.
Stranou nezůstaly ani děti, které jsou hospitalizované, a jejich stav nedovolil, aby se účastnily venkovního programu. Pobyt v nemocnici jim zpestřilo divadelní představení sdružení Loutky v nemocnici, malování barvami na obličej a návštěva dobrovolníků s dárky.

Do nemocnice přišlo na 620 zdravých dětí a věříme, že si tentokrát odnášely samé příjemné zážitky:-)

Děkujeme partnerům akce a spolupracujícím organizacím:

Generální partner GE Volunteers

Ondřej Slanina a Chateu st. Havel
Martina Poustecká
Loutky v nemocnicích
CHIRŠ
IFMSA – organizace mediků
ARAMARK
Black Hawks
Policie ČR
Hasičský sbor Prahy 4
Eurest
Billa
RENTS s.r.o.
Naše kavárna
Baxter
Dobrovolníci DC Lékořice

Více fotografií z Dětského dne najdete na www.lekorice.com


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.