Nový vjezd pro sanitní vozy urychlí transfer pacientů

01.10.2018

Thomayerova nemocnice otevřela zbrusu nový vjezd pro sanitní vozy a rychlou záchrannou službu. Hlavním důvodem je zvýšení počtu pacientů, kteří těmito vozy do nemocnice přijíždějí. Zrychlí se tedy transfer pacientů na příslušná oddělení a řidičům záchranné služby odpadne nutnost projíždět velmi frekventovanou hlavní bránou.

Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnili pražský radní pro zdravotnictví a bydlení Ing. Radek Lacko a ředitel Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy MUDr. Petr Kolouch, MBA. „Díky vjezdu, který je určen pouze vozům záchranné služby, se významně zrychlí vjezd těchto sanitek do Thomayerovy nemocnice a zrychlí se tak i přidělování dovezených pacientů na jednotlivá odborná oddělení. Bude tak přínosem jak pro pacienty, tak obsluhu vozidel zdravotnické záchranné služby,“ říká ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. Spolu se speciálním vjezdem byla opravena také zhruba padesátimetrová část historického plotu. Stavba byla realizována díky příspěvku Magistrátu Hlavního města Prahy a Krajského úřadu Středočeského kraje.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.