NOVOROZENECKÉ ODD. DĚKUJE ŽÁKŮM ZE ZŠ NOVÝ PORG ZA DÁRKY PRO NAŠE MALÉ PACIENTY!

16.12.2022

Zdravotníci z Novorozeneckého oddělení ve FTN převzali z rukou žáků 3.třídy ze ZŠ Nový PORG dárky pro naše nejmenší dětské pacienty. Ve škole se totiž konala tradiční školní slavnost, kde v dobročinném stánku třeťáci prodávali své výrobky. Výtěžek ve výši 20 tis. Kč se škola rozhodla svěřit do rukou neziskové organizace NEDOKLUBKO, která dlouhodobě spolupracuje s Novorozeneckým oddělením z FTN. Z části daru byly pořízeny deky a podhlavníčky do inkubátorů pro děti hospitalizované na Neonatologickém oddělení ve FTN.

Druhá část daru byla určena na podporu informovanosti rodičů po předčasném porodu, tedy na materiály, které připravuje a do porodnic v celé ČR distribuuje právě nezisková organizace Nedoklubko.

Primář Novorozeneckého odd. MUDr. Jiří Zach, vrchní sestra tamního odd. Jana Kudláčková a koordinátorka Nedoklubka pro FTN Petra Mlíchová žákům ze ZŠ Nový Porg na oplátku představili samotné oddělení i činnost Neodklubka. FTN se školou téměř sousedí a jak se navíc během setkání ukázalo, zhruba třetina přítomných dětí se narodila právě v naší porodnici. 

Vedení FTN ještě jednou děkuje malým žákům ze ZŠ Nový Porg a lidem z Nedoklubka za podporu, spolupráci a pěkné dárky pro naše nejmenší dětské pacienty.

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.