Novorozené děti ve FTN bude hlídat 20 nových monitorů dechu. Děkujeme Nadaci Křižovatka!

02.02.2023

Novorozené děti ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bude hlídat 20 nových monitorů dechu, a to díky Nadaci Křižovatka. Dar v hodnotě 50 tisíc korun předala Nadace na JIP Novorozeneckého oddělení ve FTN. Za nemocnici dar převzal primář oddělení MUDr. Jiří Zach společně s dalšími zdravotníky a poděkoval všem, kteří se spolupodíleli na pořízení daru a také Nadaci Křižovatka za dlouholetou spolupráci. Celkem 8 přístrojů bylo rovněž zakoupeno díky podpoře ze strany anonymního dárce.

Na financování nových přístrojů se podílely společnosti MP KOVO Salátek, VEIDEC, Saint Gobain Delegace ČR a KARNOOL.

„Velice děkujeme Nadaci Křižovatka za dlouholetou spolupráci, podporu a dar, který je pro naše Novorozenecké oddělení velice důležitý a potřebný. Děkujeme zároveň všem společnostem a jednomu nejmenovanému dárci, kteří se zapojili do této aktivity a podpořili dobrou věc,“ poděkoval tiskový mluvčí FTN Petr Sulek a doplnil: „A zároveň přejeme Nadaci Křižovatka k jejímu 27. výročí pevné zdraví, úspěch a mnoho dalších úspěšných projektů.“

„V rámci projektu „Maminko, dýchám“ získáváme finanční podporu na nákup monitorů dechu do 70 nemocnic v celé ČR. Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Díky laskavé podpoře sponzorů a dárců pomáháme zajistit průběžnou obnovu přístrojů na dětských a novorozeneckých odděleních“, popsala Miloslava Stibůrková, regionální manažerka.


O Nadaci Křižovatka

Nadace Křižovatka se jako jediná nadace v České republice aktivně věnuje podpoře povědomí veřejnosti o SIDS a o možnostech ochrany ohrožených dětí do 1 roku věku. Díky dárcům a sponzorům pomáhá nadace vybavit české nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense, který je registrován u Ministerstva zdravotnictví ČR jako zdravotnická pomůcka a prošel několikaletými klinickými testy. Tento monitor dechu hlídá nejen zástavu dechu, ale také apnoe pauzy (bezdeší), a jakékoliv nepravidelnosti dechu děťátka. V případě potíží okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc dospělého, který může včas poskytnout dítěti první pomoc. Za 27 let své existence se nadaci podařilo díky štědrosti sponzorů a dárců vybavit novorozenecká a dětská oddělení českých nemocnic více než 10.300 monitory dechu v celkové hodnotě cca 38 milionů Kč.


O projektu „Maminko, dýchám“

Cílem a smyslem projektu „Maminko, dýchám“ je vybavit monitorem dechu každou postýlku pro miminko na porodnických, novorozeneckých a JIP odděleních nemocnic v České republice. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým dítětem domů.

DĚKUJEME!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.