Nebát se bílých plášťů se v Thomayerově nemocnici učilo bezmála 900 dětí

24.05.2018

Již 14. ročník dětského dne pořádalo v Thomayerově nemocnici Centrum podpůrné péče Lékořice. Cílem akce bylo nenásilnou hravou formou přiblížit dětem z mateřských škol a prvního stupně základních škol nemocniční prostředí a ukázat jim, že nemocnice není místo, kterého je třeba se bát. Dětského dne se zúčastnilo téměř 900 dětí. Generálním partnerem letošního ročníku byla společnost Provident, jehož zaměstnanci pomáhali i s organizací celého dne.

Děti si postupně prošly jednotlivá stanoviště, na kterých je sestřičky, ale i zdravotní bratři interaktivním způsobem seznamovali s prací konkrétních odborných oddělení – např. dětské i dospělé chirurgie, traumatologie, dětské neurologie, pediatrie, ale i porodnického oddělení. Menší děti z mateřských škol navštívily „Nemocnici pro medvídky“, ve které je medici IFMSA 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy naučili, jak se postarat o své nemocné plyšové medvídky. Pro všechny děti byl připraven také doprovodný program v podobě skákacího hradu, prohlídky sanitky, shazování plechovek, ale i dalších her a soutěží. Na akci nechyběla ani ukázka práce hasičů a policistů zaměřená především na prevenci – letos na téma „Někdy po dvou, někdy po čtyřech aneb Na silnici bezpečně“ – jejichž práce již tradičně patří k nejoblíbenějším částem programu celého dětského dne. Akci oživili také motorkáři, kteří dětem předvedli nejen své silné stroje, ale také je poučili, jak se chovat bezpečně a zodpovědně v silničním provozu.

„Tuto osvětovou akci pro děti pořádáme již několik let, protože se nám velice osvědčila. Je to totiž jedinečná příležitost, jak seznámit hravou a nenásilnou formou zdravé děti s nemocničním prostředím, které mnohdy i u dospělých vzbuzuje nepříjemné pocity. Děti se toho při této příležitosti hodně dozvědí a naučí,“ vysvětluje koordinátorka Centra podpůrné péče Lékořice v Thomayerově nemocnici Dagmar Hrubcová, které akci pro děti každoročně organizuje.

„Nemocnice a představa bílých lékařských plášťů může pro děti představovat velkého strašáka a případné návštěvy lékaře se mohou bát. Proto jsme rádi, že jsme se mohli této osvětové akce podílet a nemocniční prostředí dětem nenásilnou formou přiblížit,“ řekla koordinátorka dobrovolnických aktivit Providentu Kateřina Jarošová. Z této společnosti se akce zúčastnilo 23 dobrovolníků a firma navíc na organizaci přispěla částkou 10 000 Kč.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.