Nastavte si správný čas – věžní hodiny v TN jsou opět funkční!

05.05.2020

Okrasou či symbolem většiny staveb bývá zpravidla nějaký zajímavý prvek či architektonická zajímavost a ne jinak tomu je i v případě Thomayerovy nemocnice. Tou dominantou jsou bezesporu její věžní hodiny umístěné na hlavní budově, a které jsou součástí více jak devadesátileté historie nemocnice. Nyní aktuálně prošly žádanou generální opravou a od 29. dubna jsou již plně funkční! 

Oprava hodin v TN spočívala v demontáži hodinového stroje, jeho celkovém vyčištění v dílnách, v úpravě na minutové vypouštění se signálem DCF. To zajistí přesný chod hodin a samostatný přechod na zimní-letní čas. Nová řídící elektronika nastaví správný čas i v případě výpadku proudu. Což dosud nebylo technicky vůbec možné. Dále došlo k opravě krycího tmelu na ciferníku z důvodu zamezení zatékání a opatření kovové konstrukce hodin novým krycím nátěrem. Opravu věžních hodin realizovala firma L. HAINZ spol. s r.o. s mnohaletou rodinnou tradicí, která byla založena v 1. polovině 19. století. Firma zrekonstruovala a rovněž udržuje chod hodin např. Staroměstského orloje, chrámu sv. Víta, sv. Mikuláše a Klementina.

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.