Napsali o nás: V „Thomayerce“ začalo očkování novou vakcínou: Pro posilující dávku si přišly desítky lidí (blesk.cz)

09.09.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) v Praze ve čtvrtek poprvé zájemce očkovala novou vakcínou proti covidu-19. Pro posilující dávku vakcínou, která je upravená na nové varianty koronaviru, si do krčské nemocnice přišlo 117 lidí, uvedl mluvčí nemocnice Petr Sulek. Očkovací centrum FTN je v provozu od 08:30 do 11:00. FTN má podle mluvčího nyní k dispozici asi 2880 dávek nové vakcíny.

Možnosti přeočkování novou vakcínou od společností Pfizer a BioNtech ve čtvrtek využilo asi o třetinu méně lidí, než kolik si jich do očkovacího centra FTN přišlo pro čtvrtou dávku původní vakcíny v polovině července, kdy podávání druhé posilující dávky začalo. Podle Sulka lze nicméně očekávat, že zájem o očkování sérem typu Comirnaty Original/Omicron BA.1 bude vyšší v příštím týdnu. „Oficiální start očkování novou vakcínou je v pondělí (12. září). Vakcíny jsme ale už měli k dispozici, takže jsme s jejich podáváním lidem, kteří o novou vakcínu měli zájem a řekli si o ni, začali už dnes,“ řekl.

Nové upravené vakcíny proti koronaviru do nemocnice v Krči dorazily ve středu, jak FTN avizovala na svém webu. Nemocnice tak nyní disponuje 480 ampulemi vakcíny, přičemž sérem z jedné ampule lze naočkovat šest lidí. Vakcíny upravené na variantu BA.1 koronaviru slouží jako posilovací dávky zejména pro rizikové skupiny obyvatel.

VÍCE v článku

Zdroj: blesk.cz
Datum vydání: 8. 9. 2022
Autor: blesk.cz

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.