Napsali o nás: Smrt sestřičky z Thomayerovy nemocnice: Zachránila život taxikáři. Měla výčitky svědomí (blesk.cz)

07.04.2020

Kolegové z Thomayerovy nemocnice v Praze drží smutek za svoji zemřelou kolegyni Věru z Říčan. 47letá sestřička v neděli náhle zemřela a byla nakažená koronavirem COVID-19. Podle ředitele nemocnice Zdeňka Beneše zachránila nakaženému taxikáři život a sama se od něj nakazila. Pouhé dva dny před smrtí si volala s kolegyní a plakala. Ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. vysvětlil proč.

Několik dní po smrti nakažené sestřičky z Thomayerovy nemocnice promluvil její ředitel. Nešetřil o své zesnulé zaměstnankyni slovy chvály: „Byla nesmírně obětavá, zkušená, která pracovala na Jednotce intenzivní péče dlouhou dobu. Při zákroku u pacienta, takzvaně taxikáře, udělala maximum možného. Ona mu v podstatě zachránila život a sama se nakazila,“ řekl pro televizi Prima ředitel Beneš.

Ona spolu s dalšími kolegy pracovala pod velkým tlakem a podle Beneše se stres přenášel na celou její rodinu: „Vnímala ten tlak obrovským způsobem a nejenom ona, ale i její otec. Ten se málem zhroutil, protože článků proti ní bylo velké množství. My víme, že celá rodina tím byla poznamenaná a ta sestřička si stále dělala výčitky, že něco neudělala dobře, nebo něco mohla udělat mnohem líp. Ta psychika je strašně důležitá,“ popisoval psychický stav zemřelé sestřičky.

VÍCE v článku blesk.cz.

Zdroj: blesk.cz
Datum vydání: 2. 4. 2020
Autor: jim

Vaše TN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.