Napsali o nás: Rozhovor se Zdeňkem Benešem o zákazu návštěv v nemocnicích (čt24)

11.03.2020

O vyhlášeném plošném zákazu návštěv v nemocnicích, který začal platit dnes, poskytl rozhovor ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. pro čt24. V rozhovoru mluvil o přijatých opatřeních v TN kvůli koronaviru, o zákazu návštěv v nemocnici a o omezení pro návštěvníky či pacienty před vstupem do nemocnice, kteří docházejí do TN a mají příznaky spojené s respiračním onemocněním typu horečka, kašel, rýma či dušnost a navíc pobývali v posledních 14 dnech v zemích s vysokým či středním výskytem koronaviru anebo například přišli do styku s člověkem, který je nakažen tímto onemocněním. Pro ty je zřízena speciální telefonní linka – 731 142 517!

V rozhovoru mluvil ředitel Beneš také o stavu zásob ochranných pomůcek či o přístrojovém vybavení v případě hospitalizace dětských či dospělých pacientů s koronavirem. V TN jsou zatím připravena tři speciální lůžka určená pro dětské pacienty trpící zmíněným onemocněním.

VÍCE v reportáži na čt24.

Zdroj: čt24
Termín vysílání: 10. 3. 2020
Autor: čt 24

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.