Napsali o nás: Reportáž z očkování - Honza (63) pobavil při očkování uniformou ze Star Treku: „Žijte dlouho a blaze!“ vzkázal všem (blesk.cz)

17.05.2021

Honza Pavlík (63) je velkým fanouškem amerického sci-fi seriálu Star Trek. Jeho přátelé a známí ho znají po přezdívkou Praotec Trekkie. Trekkies si říkají právě fanoušci tohoto fenoménu, který se dočkal filmových i knižních zpracování. Honza je prokazatelně prvním a nejstarším fanouškem Star Treku v Česku od roku 1987, kdy si přečetl knížní zpracování jednoho ze startrekovských filmů. Tento týden vyrazil na očkování proti covidu-19 do Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze v uniformě kapitána Hvězdné flotily. A vzbudil velkou vlnu nadšení. Co vzkázal Praotec Trekkie mladé generaci?

„Očkování považuji za mimořádně důležité a za přínos každého z nás ke snaze, abychom současnou epidemii překonali a mohli se v rámci možností vrátit k normálnímu životu co nejdříve. Každý z nás by měl zvážit, co pro něj pro jeho blízké i pro všechny účast na očkování znamená, a zařídit se podle toho,“ apeluje Honza na všechny.

Seriál Star Trek se začal vysílat v USA ve druhé polovině 60. let 20. století. Od té doby kromě televizních seriálů vznikly i celovečerní filmy, romány, komiksy i videohry. Fanoušci seriálu si říkají Trekkies a početná základna milovníků tohoto fenoménu je i u nás. Úplně prvním oficiálním trekkiem v Česku je Honza Pavlík (63), který má přezdívku Praotec Trekkie. Star Trek si oblíbil už v roce 1987, kdy v Československu panovala hluboká totalita. Sci-fi fenomén tak provází Honzu celý jeho život.

Důležitý vzkaz má Praotec Trekkie hlavně pro mladé lidi

„Lidé z mladších ročníků si možná mohou myslet, že očkování nepotřebují, protože v případě onemocnění by měli mnohem lehčí průběh. To je sice pravda, ale rozhodně by měli vzít v potaz, co by nemoc znamenala nejen pro ně, ale především pro jejich bezprostřední okolí a zejména starší rodinné příslušníky - dědečky, babičky, ale i rodiče nebo další osoby v jejich okolí. U těch by nemoc zdaleka nemusela proběhnout tak hladce a mohla by způsobit závažné komplikace, ne-li hůř,“ myslí si Honza.

VÍCE v článku

Zdroj: blesk.cz
Datum vydání: 15. 5. 2021
Autor: Andrea Ulagová

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.