Napsali o nás: Reportáž - TV Nova pomáhá ukrajinským dětem. Do sbírky Krabice od srdce se zapojilo celé Česko (TV NOVA)

21.03.2022

TV Nova v pátek spustila sbírku „Krabice od srdce“. Společně s Diakonií tak pomáhá dětem, které se svými rodinami prchají před válkou. Zapojit se mohl kdokoliv a usnadnit tak dětem náročné válečné období. Fakultní Thomayerova nemocnice byla jedna z mála nemocnic, která se aktivně do této humanitární sbírky zapojila. Dobročinná sbírka začala v pátek 18. března a skončila v neděli 20. března, přispět mohli lidé ve větších městech po celé zemi vždy u vybraných poboček sítě hypermarketů Albert.

Všichni příchozí váleční uprchlíci se musí zaregistrovat v asistenčních centrech. Od těch je velká poptávka především po vybavení a zábavě pro děti různého věku, jako jsou například pastelky, křídy, tužky, fixy, papíry, omalovánky, modelína a další maličkosti, které by jim mohly udělat radost a zabavily by je v době, kdy jejich příbuzní řeší dokumenty. Diakonie pravidelně pořádá velkou vánoční sbírku Krabice od bot pro děti v nouzi. TV Nova spojila síly právě s Diakonií a společně chtějí rodinám zasažených válkou zpříjemnit první kontakt s Českem novou iniciativou Krabice od srdce.

VÍCE v reportáži

VÍCE na webu FTN

Zdroj: TV NOVA
Datum vysílání: 20. 3. 2022
Autor: TATIANA SKOUMALOVÁ

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.