Napsali o nás: Reportáž – Odhalení pamětní desky s bustou zdravotní sestry jako poděkování všem zdravotníkům za náročnou práci během covidu (CNN Prima News)

13.09.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla slavnostně odhalena pamětní deska s bustou zdravotní sestry jako poděkování všem zdravotníkům za náročnou práci během covidové pandemie a zvládnutí těžkého období. V reportáži CNN Prima News hovořil o náročném koronavirovém období ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc, který tak zároveň poděkoval všem zdravotníkům za jejich práci a obrovské nasazení.  Za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a dalších hostů byla rovněž minutou ticha uctěna památka všech zdravotníků, kteří během výkonu svého povolání zemřeli kvůli infekci covid-19.

„Chceme poděkovat našim zdravotníkům, kteří v posledních několika měsících zvládli krizovou situaci a pracovali ve velmi těžkých podmínkách. A protože lidé na to často zapomínají, tak my zapomínat nechceme. Na počest jejich obětavosti a práce chceme odkrýt pamětní desku, která nám bude tuto skutečnost neustále připomínat,“ řekl ředitel Beneš.

Ve FTN tak vzniklo pamětní a zároveň pietní místo, které navždy bude připomínat ty, kteří již nejsou mezi námi a zároveň bude vyjadřovat úctu a respekt vůči profesi zdravotníků, kteří měli během covidové krize tu nejdůležitější roli a za to jim patří veliké poděkování!

VÍCE v reportáži (stopáž: 4:50)

Zdroj: CNN Prima News
Termín vysílání: 8. 9. 2021
Autor: CNN Prima News

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.