Napsali o nás: Reportáž o situaci v TN v souvislosti s COVID-19 (TV Prima)

03.04.2020

O situaci v TN v souvislosti s COVID-19 poskytl rozhovor ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., který hovořil o velikém psychickém a fyzickém tlaku na zdravotnický personál v tomto těžkém období v boji proti koronaviru. Ocenil práci zdravotníků, která je pro něj a nemocnici velice důležitá a poděkoval jim za jejich úsilí. V reportáži také hovořily zdravotní sestřičky z oddělení následné péče a infekčního oddělní, které detailně popsaly jejich každodenní práci a s čím vším si musí poradit, a to v situacích, která jsou pro ně mnohem složitější a komplikovanější než cokoliv dříve.

Součástí reportáže jsou také videonahrávky, které pořídily sami zdravotní sestřičky přímo z denní činnosti jejich oddělení. Lidé tak mohou vidět, jak vypadá složitá ošetřovatelská a zdravotní péče o pozitivní pacienty nebo názornou ukázku toho, co všechno musí zdravotník absolvovat než se dostane k samotnému pacientovi. Jaké ochranné zdravotní pomůcky si musí na sebe obléknout? Jak dlouho to vše trvá atd.? Rozhovor poskytla rovněž hlavní sestra TN Mgr. Jaroslava Mrkvičková, MBA, která všem sestřičkám poděkovala za jejich obětavost a výdrž, protože práce sester je nyní mnohem náročnější a obtížnější než za běžného provozu.

VÍCE v reportáži na TV Prima.

Zdroj: TV Prima
Datum vysílání: 2. 4. 2020
Autor: TV Prima

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.