Napsali o nás: Reportáž o otevření nového oddělení na KDCHT (TV Praha)

27.09.2019

Thomayerova nemocnice otevřela nové prostory

O nově otevřeném oddělení dětské chirurgie na Klinice dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a TN hovořil v reportáži TV Praha doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice. Jaký přínos přinesla rekonstrukce pro kliniku a pro samotného pacienta přiblížil v rozhovoru prof. MUDr. Petr Havránek, CSc., přednosta kliniky. K dispozici bude nově 16 lůžek a z toho 9 je určeno pro rodiče s dětmi. Prostory nabízí více lůžek, a to i pro dětský doprovod. Prostředky ve výši bezmála tři miliony korun pomohl na opravy sehnat Nadační fond Kolečko a také FTV Prima.

"Naše děti, pacienti, nebudou ve větších počtu na pokojích, bude jich tam méně, budou tam mít lepší společenské prostory pro hraní a hlavně pro návštěvy rodičů, příbuzných. Takže to je velký pokrok. Tady na tom novém oddělení jsou i herny, je tu seminární místnost, jsou tu ty obslužné místnosti, jako převazovny, sesterny, podstatně lepší," řekl Petr Havránek, přednosta kliniky.

Více v reportáži TV Praha.

Zdroj: TV Praha
Datum vydání: 26. 9. 2019
Autor: Jan Varga

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.