Napsali o nás: Reportáž – Nedostatek zdravotních sester nejen v TN (CNN Prima News)

08.10.2020

S nárůstem pozitivních pacientů s onemocněním covid-19 roste i tlak na zvyšování kapacit lůžek pro tyto nemocné. Tato lůžka však musí někdo obsluhovat a je to zdravotnický personál, kterého bohužel není dostatek. Aktuálně chybí v TN přibližně 50 zdravotních sester a dalšího pomocného personálu, bez kterého se žádná nemocnice neobejde. O tom, jak náročná je práce zdravotníků při péči o pozitivní pacienty, kolik hodin navíc musí sloužit na úkor svého osobního a rodinného života či jak vypadá taková práce v praxi, tak o tom všem byla reportáž na CNN Prima News, ve které hovořily přímo samotné zdravotní sestřičky z nově vytvořeného specializovaného lůžkového oddělení s JIP pro pacienty s koronavirovou infekcí.


TN hledá nové posily pro práci s covid+ pacienty – více najdete na webu TN ZDE.


O nedostatku zdravotních sester mluvil i ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. či MUDr. Luděk Stehlík, primář Pneumologické kliniky 1. LF UK a TN, kde se aktuálně léči nejvíce covid+ pacientů. Kromě plicní kliniky jsou tito nemocní hospitalizování i např. na klinice ARO a dalších pracovištích v rámci nemocnice. Důležité je také zmínit, že kromě pozitivních pacientů jsou v TN léči i tzv. suspektní pacienti, u kterých se virová nákaza ještě plně nerozvinula, ale už mají některé její symptomy. Tito pacienti jsou většinou léčeni na interní klinice, a to buď ambulantně anebo již v rámci hospitalizace. Jedná se o desítky případů, kvůli kterým TN musela rovněž vyčlenit speciální ambulanci a izolační lůžka na Interní klinice 3. LF UK a TN.

VÍCE v reportáži na CNN Prima News.

Zdroj: CNN Prima News
Datum vysílán: 7. 10. 2020
Autor: Jaroslav Gavenda 

Vaše TN

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.