Napsali o nás: Reportáž – Aktuální situace s covidovou péčí v TN a vznik nových lůžek pro pozitivní pacienty (Události, ČT)

05.10.2020

V TN přibývá stále více pacientů s onemocněním Covid-19 (k 5. 10. – 41 pacientů) a tento růst si vyžaduje i vyšší nároky na uvolnění lůžkových kapacit v nemocnici na úkor ostatní zdravotní péče. Jak náročná je práce zdravotníka při péči o Covid+ pacienty a jaká pracoviště se musela během krátké doby přetransformovat na speciální covidová oddělení s JIP, tak na tyto a další otázky odpovídali zdravotníci z TN v reportáži pořadu Události na ČT.

Převážná část pozitivních pacientů je hospitalizováno na Pneumologické klinice 1. LF UK a TN, kterou vede přednostka prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D. a další pacienti jsou na klinice ARO. S lůžkovou péči o Covid+ pacienty souvisí i personální kapacity, kterých bohužel není dostatek. Aktuálně chybí v TN bezmála 50 zdravotních sester a pomocného personálu.

VÍCE v reportáži na ČT.

Zdroj: ČT
Datum vysílání: 4. 10. 2020
Autor: ČT 

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.