Napsali o nás: Přesnější vyšetření slinivky a štítné žlázy. Pacientům pomůže nový ultrazvuk (iDnes.cz)

15.05.2019

O novém ultrazvukovém přístroji s elastografií, který pro TN pořídila Nadace AGROFERT, hovořil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel Thomayerovy nemocnice v rozhovoru pro iDnes.cz. „Jedná se o unikátní a supermoderní ultrazvuk, který je ojedinělý v ČR a lékařům bude pomáhat v daleko přesnější diagnostice zejména nádorových onemocnění trávícího traktu, a to efektivněji a mnohem šetrněji vůči pacientům“, řekl Zdeněk Beneš.

Slavnostní převzetí nového přístroje se úterý odehrálo v TN za účasti médií a zástupců Nadace a také vedoucího lékaře Endoskopického centra Interní kliniky 3. LF UK/TN pana MUDr. Zdeňka Antoše, který představil nový přístroj po odborné stránce.

„Slinivka je velmi těžko dostupná, její diagnostika je velmi problematická a léčba svízelná,“ popsal vedoucí Endoskopického centra Zdeněk Antoš. Právě včasné odhalení nemoci a cílená léčba je pro život pacienta zásadní. „Potřebujeme přesně stanovit diagnózu a rozsah před plánovaným chirurgickým řešením,“ přiblížil Antoš.

Více na webu iDnes.cz

Zdroj: iDnes.cz
Termín vydání: 14. 5. 2019
Autor: Linda Veselá


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.