Napsali o nás: Pomni, abys nezapomněl. Zdravotníci, kteří zemřeli za covidu, mají bustu (iDnes.cz)

14.09.2021

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v Thomayerově nemocnici slavnostně odhalil bustu zdravotní sestry, která zemřela v důsledku onemocnění covid-19. Při té příležitosti Vojtěch zdůraznil důležitost očkování. Zároveň znovu vyloučil, že by vláda v tuto chvíli chystala další plošná opatření. „Chceme poděkovat našim zdravotníkům, kteří v posledních několika měsících pracovali v krizových podmínkách. A protože lidi často zapomínají, tak my nechceme zapomínat. Na počest té obětavosti chceme odkrýt pamětní desku, která nám to bude neustále připomínat,“ řekl na úvod ředitel nemocnice Zdeněk Beneš.

Thomayerova nemocnice přijímala také pacienty z jiných krajů, aby ulehčila jiným krajským nemocnicím. Aktivně se zapojila i do očkování. Naočkovala 160 tisíc dospělých lidí a 4 tisíce dětí.

„Já děkuji za tu myšlenku, vytvořit pamětní desku připomínající covidovou pandemii a situaci, kterou u nás do té doby nikdo nezažil,“ řekl na tiskové konferenci k odhalení slavnostní busty ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Připomněl také, Thomayerova nemocnice měla první hospitalizované kvůli covidu. Ocenil také zdravotníky, kteří šli na covidová oddělení a neúnavně pracovali.

„Ráda bych tady připomněla všechny ty, kteří riskovali svůj život za záchranu života jiných. Vydržet ten nápor bylo obzvlášť těžší, když jeden z nás zemřel,“ uzavřela profesorka Martina Vašáková, náměstkyně ministra zdravotnictví pro zdravotní péči. Poté celá delegace držela minutu ticha za všechny, kteří zemřeli kvůli onemocnění covid-19.

VÍCE v článku

Zdroj: iDnes.cz
Termín vydání: 8. 9. 2021
Autor: Kristýna Žemlová

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.